keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Asiaa koiratarvikkeista

Moikka taas!
Nyt viimeistään meidän uusi karvainen perheenjäsenemme Risto on täysin sopeutunut uuteen kotiinsa. Saattaahan Risto kaivata entisiä omistajiaan, mutta hän on ollut todella reipas ja mitään käyttäytymishäiriöitä ei ole ollut. Ei pureskeltuja huonekaluja, kenkiä tai mitään muutakaan. Muutaman kerran on kyllä ruoka hävinnyt pöydältä, jos ruoan on jättänyt pöydälle ja Risto on ollut yksin kotona. Tosin Risto on meidän ensimmäinen koiramme, joten aina ei tahdo muistaa, että ruokaa ei kannata jättää tyrkylle. Tokihan Ristoa täytyy opettaa, että pöydältä ei saa ottaa, mutta emme ole sitä vielä tehneet. Ennen Risto antoi tassun reippaasti, mutta nyt hän osaa antaa kehoituksesta toisen tassun. Se oli ensimmäinen lasten Ristolle opettama uusi temppu. Aiemmin lupasin puhua lisää koiran tarvikkeista, joten seuraavaksi siitä lisää.



Saimme Riston mukana muutamia välttämättömiä tarvikkeita, mutta yllättävän paljon on tullut myös hankittua uusia koiratarvikkeita. Ristolla oli alun perin tavallinen kaulapanta, mutta päätimme hankkia hänelle valjaat, koska Risto välillä hieman vetää, kun häntä ulkoilutetaan, joten valjaat pysyvät takuulla paikallaan eivätkä luiskahda pois Riston päältä. Valjaat eivät myöskään kurista, joten Ristolla on mukavampi olla. Vielä kolmas positiivinen asia on se, että valjaissa on kunnon heijastimet. Risto on kuitenkin lähes musta, joten heijastimet ovat pimeinä iltoina todella tärkeät.

Myöskin ruokakuppi ja vesikuppi ovat vaihtuneet uusiin. Vanhemmissa ei sinänsä ollut vikaa, mutta päätimme hankkia sellaiset kupit, jotka ovat hieman painavampia ja niissä on myös liukuesteet pohjassa. Risto mielellään pureskelee keppejä ja tikkuja, joten hankimme hänelle myös muutaman purulelun ja muitakin leluja. Hän noutaa tennispalloa vaikka kuinka ja kauan, kunhan joku sitä hänelle jakaa heitellä. Koiratarvikkeiden hankinnassa ongelmaksi tuli se, että joissakin kaupoissa valikoimasta löytyy rajattu määrä tuotteita ja ei kuitenkaan halua käyttää kokonaista päivää eri eläinkaupoissa kiertelyyn. Päätimme hankkia tuotteet netistä ja kävimme läpi paljon eri nettikauppoja. Osa lupaa ilmaisen toimituksen, mutta osa vain silloin, jos tilaus on arvoltaan riittävän suuri. Toisaalta muutaman euron toimituskulut eivät kuitenkaan estä tuotteen hankkimista. Kuitenkin samaa ongelmaa oli joissakin verkkokaupoissa, että valikoimat olivat varsin rajalliset. Pienellä googlettelulla löytyi kuitenkin hyvä sivu, joka listaa eri kauppojen tuotteet yhteen paikkaan. Kannattaa kurkata koiratarvike.fi nettisivu, koska siellä on todella hyvät valikoimat. Mukana on muun muassa Peten koiratarvike, Zooplus, Animail, Musti ja Mirri ja monta muuta. Yhden sivun kautta näkee siis näppärästi usean kaupan tuotteet ilman, että tarvitsee vierailla jokaisella sivulla erikseen.

Säästyi mukavasti aikaa, kun löysi tuotteet yhdeltä sivulta, mutta toisaalta tuli tehtyä muutama heräteostos, kun osui tarjoukset silmään… Nyt on Ristolla sitten oma punkka vanha viltin tilalla ja ostokoriin löysi tiensä myös muutamia erilaisia herkkuja, joilla häntä voi palkita ja hemmotella silloin tällöin. Vaikka Riston valjaissa onkin heijastimet, niin ostin silti hänelle led-valopannan vielä lisänäkyvyydeksi. Varsinkin moni pyöräilijä ajelee ilman valoja, joten heijastimet eivät siinä kohtaa ole niin hyödyllisiä, kun taas led-pannan takuulla kaikki huomaavat.


Kaiken kaikkiaan suosittelen kyllä tarvikkeiden hankkimista netistä. Ainakin itsestä tuntuu siltä, että pääsee helpommalla. Kannattaa tosin ennen tilaamista ottaa selvää, että millainen palautusoikeus kaupalla on, jos vaikka tilattu ostos on viallinen tai huonolaatuinen. Tilaamani tuotteet olivat kaikki sellaisia, kuin pitikin, mutta joskus saattaa mukaan mahtua se kuuluisa maanantaikappale. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti